Условия за обработка на поръчките и за доставка

 1. ДОСТАВКА
  69. Продавачът доставя поръчаните онлайн стоки чрез куриерска фирма Спиди – на посочен от клиента адрес или до посочен от клиента офис на куриерската фирма.
  69.1. Брейн Култ ООД Не носи отговорност ако поръчка е със статус „доставена“ в куриерската компания, а клиентът има претенции относно същата. При такъв случай клиентът трябва да попълни заявление, че не е получил поръчката и да го предаде на Брейн Култ ООД, за да може последният да започне разследване с куриерската компания.
  70. Продавачът извършва доставката на стоките само на територията на Република България.
  71. Продаваните стоки са съпроводени с необходимите документи и оригинална опаковка.
  70.1. Тъй като БРЕЙН КУЛТ ООД е компания със седалище в Европейския съюз, както и поръчките се изпращат от територията на Европейския съюз, в някои държави извън ЕУ могат да възникнат митнически/ДДС такси и задължения при доставка. Отговорност на клиента е да се информира за подобни такси и задължения.
  72. Времето за доставка е между 1 и 3 работни дни. Изключение прави т.47.
  72.1. PRIORITY SHIPPING – Тази услуга гарантира, че поръчката ще бъде обработена с приоритет преди всички останали поръчки. Такива поръчки се обработват с приоритет и в случай на недостатъчна стока, както и се предават на куриер за доставка първи. БРЕЙН КУЛТ ООД не носи отговорност при забавяне в доставката от страна на куриерската компания.
  73. Сумата за доставка до офис на куриер е 4.82 лв с ДДС, сумата за доставка до адрес е 5.95лв.
  74. Доставката на поръчки, съдържащи стоки на стойност над 59.99 лв. (с ДДС) е безплатна за клиента.
  75. Детайлите по отношение на сроковете за доставка на стоките са ориентировъчни и Продавачът не е обвързан с тях за извършването на доставката на конкретна дата. Клиентът няма право на каквото и да е обезщетение в случай на забавена доставка.
  76. Доставките се извършват от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа, с изключение на празнични дни. Изключение може да има за населени места със специален график на обслужване.
  77. В деня на доставка клиентът получава SMS и/или e-mail от куриера, че има пратка за получаване. Ако клиентът не бъде намерен на уречените ден и място и няма друго лице, което да приеме пратката вместо него, куриерът оставя бележка, че е посетил адреса и координати за връзка. Пратката се връща в офиса на куриера до поискване. Ако и на следващия ден клиентът не се свърже с Продавача или куриерската фирма, поръчката се счита за анулирана.
  78. Клиентът има възможност да отвори и прегледа съдържанието на пратката преди да плати на куриера.
  79. Брейн Култ ООД или представител на куриерската фирма уведомяват клиента по телефон или имейл, ако се появят непредвидени обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.
  80. Клиентът се съгласява, че удостоверяването за получената стока може да се извърши от лице, за което според обстоятелствата може да се направи извод, че ще предаде информацията на клиента – страна по договора.
  81. Клиентът трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването ѝ от Продавача или куриера и при констатирани несъответствия с поръчката, да уведоми за това Продавача незабавно.
  82. Рискът от загуба или повреда на закупените стоки преминава върху клиента в момента, в който клиентът или посочено от него трето лице, различно от избраната от Брейн Култ ООД компания за куриерски услуги приеме стоките.
  83. ВАЖНО! Моля, имайте предвид, че цената за доставка може да варира спрямо условията на куриера в порядъка от 0.01 лв. до 0.90 лв. 
  84. В случай че клиента е пожелал доставка в Събота, то тя може да се таксуват на друга тарифа спрямо всяка от куриерските фирми.